29.09.2016

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 4.00 / 5)
Loading...

Sijoitusblogit

Blogi on verkkosivu tai sivusto, jolle kirjoittaja kirjaa ajatuksiaan säännöllisesti. Yleensä blogin kirjoitukset käsittelevät jotain tiettyä aihetta, kuten esimerkiksi taloutta tai sijoittamista. Sen rakenne on sellainen, että uusin teksti näkyy sivulla päällimmäisenä, mutta myös muut vanhemmat tekstin ovat lukijan luettavissa. Blogin pitäjä, eli bloggaaja, seuraa aktiivisesti ajankohtaisia tapahtumia sekä toisten kirjoittamia blogeja ja voi tarpeen vaatiessa viitata niihin. Blogin pitäminen ei edellytä, että kirjoittaja olisi alan asiantuntija, vaan vankka kiinnostus aiheeseen riittää. Siksi blogien tekstit saattavat olla hyvin eritasoisia ja kriittistä tekstin tarkastelutapaa tarvitaan.

Mistä löydän hyvän sijoitusblogin?

Internetissä on useitakin sellaisia sivustoja, joille on koottu blogilistoja, eli listoja aiheittain pietyistä blogeista. Sijoittamiseen liittyviä blogeja löytyy esimerkiksi osoitteista www.sijoitus.org, www.sijoittajat.com ja www.blogilista.fi/avainsana/sijoitusblogi. Näiden listausten blogit ovat osittain samojakin, mutta näitä selailemalla löytää paljon mielenkiintoisia blogeja, joita voi seurata.

www.blogilista.fi -sivulta löytyy kaikenlaisia blogeja ja sieltä täytyy osata valita sijoittamiseen liittyvät blogit, jos sijoitusasioita aikoo tarkastella. www.sijoitus.org ja www.sijoittajat.com sisältävät puolestaan pelkästään sijoittamiseen liittyviä blogeja. www.sijoittajat.com -sivusto lisäksi mainostaa koonneensa yhteen nimenomaan parhaat sijoitusblogit, joten niiden etsimiseen ei tarvitse käyttää sen enempää aikaa.

Esimerkkejä sijoitusblogeista

80+ päivässä osakesijoittajaksi on kauppalehti.fi:n sivuilla pidettävä blogi, jota kirjoittaa Henri Elo. Blogi on aloittanut toimintansa vuonna 2007 ja kaikkien näiden vuosien kirjoitukset on luettavissa arkistossa. Arkistossa on oma kansio jokaiselle vuoden kuukaudelle ja kuukausittain löytyy useita mielenkiintoisia kirjoituksia, jotka käsittelevät osakesijoittamista ja muita talouden ajankohtaisia ilmiöitä. Kevään 2011 aikana esillä ovat olleet esimerkiksi Euroopan talouskriisi ja sen rahoittaminen sekä sijoituskirjojen esitteleminen.

Henri Elo kirjoittaa hyvin asiantuntevalla otteella ja viittaa muihin ajankohtaisiin blogeihin taidokkaasti. Hänen blogissaan on kaikkea, mitä aloitteleva sijoittaja tarvitsee, mutta antaahan se eväitä myös pidemmälle ehtineelle sijoittajalle ja talouden seuraajalle.

Wyatt Earpin sijoituspäiväkirja

Tätä blogia ei pidä talousalan asiantuntija, vaan asioista kiinnostunut yksityishenkilö. Hän haluaa säilyttää nimettömyytensä eikä markkinoi blogissaan kirjoituksiaan tai mitään muitakaan tuotteita, vaikka sivut mainoksia sisältävätkin. Ilmaiset blogipohjat nimittäin rahoitetaan sillä, että mainostajat ovat liittäneet niihin mainoksiaan, eikä blogin pitäjällä ole yhteyttä näihin. Joka tapauksessa Wyatt Earpin sijoituspäiväkirjassa tarkastellaan ajankohtaisten talousnäkymien lisäksi muita ajankohtaisia blogeja ja sivuilta onkin helpot linkit parhaina pidettyihin muihin blogeihin. Linkkejä löytyy myös sijoittamisen kannalta oleellisille Internet-sivustoille, kuten esimerkiksi Osakesäästäjien Keskusliitto ry:n sivuille.

Wyatt Earpin sijoituspäiväkirjassa asioita käsitellään tavallisten kansalaisten näkökulmasta helpolla tavalla eikä sen seuraaminen välttämättä vaadi taloussanaston täydellistä hallintaa, vaikka ei siitä tietenkään haittaakaan ole. Käsiteltyjä aiheita kevään 2011 aikana ovat olleet esimerkiksi listaus kevään 2011 parhaista osingonmaksajista ja sijoitusvakuutusten esittely.

Random Walker on the $treet

Tätä blogia julkaistaan myös kauppalehti.fi:n sivuilla. Se on kirjoittajansa mukaan satunnaiskulkijan matkassa osakemarkkinoilla liikkumista eli jatkokertomus nuoren miehen matkasta kohti vapautta. Kirjoittaja käyttää nimimerkkiä Random Walker. Myös tästä blogista löytyvät linkit muihin merkittäviin blogeihin sekä arkisto blogin omista aiemmista kirjoituksista sekä aiheittain että ajankohdan mukaan ryhmiteltynä.

Kevään 2011 aikana Random Walker on käsitellyt blogissaan muun muassa uusia näkökulmia ja varoituksen sanoja Talvivaara -sijoittajille. Aikaisempina vuosina käsiteltyinä asioina ovat olleet esimerkiksi sijoittajaksi ryhtyminen, sijoittamisen taidon pohtiminen ja salkkuyhtiöiden tuloskatsauksia.

Lisätietoja sijoitusblogeista

Jos edellä mainituista listoista ei löydy mieluisaa blogia, jota haluaisi seurata, kannattaa sopivaa blogia etsiä jonkun yhteisön pitämistä blogeista. Sopiva sijoitusblogi voisi löytyä esimerkiksi Kauppalehden Internet-sivuilta osoitteesta www.kauppalehti.fi/blogit.

Sijoitusblogit Arvio: 4/5. Yhteensä 4 arvostelua.

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Sijoitusblogit”
  1. Salkunrakentaja kirjoitti:

    Sijoitusblogien taso on Suomessa kohentunut viime vuosina. Parhaat blogit täydentävät ns. uutissivustojen (Kauppalehti, Arvopaperi) nopeatempoista uutisvirtaa syvällisemmällä ja analyyttisemmalla näkökulmalla.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet...
ja jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar!