Asuntolainan korkojen huomioiminen verotuksessa

Asuntolainan korkojen hyvitystä on laskettu niin sanotulla alijäämäperiaatteella. Yksi aikuinen voi vähentää asuntolainan korkoja enintään 45%.

Korkeat korot vaikuttavat vähennyksen määrään

Joissakin yhteyksissä on ollut mainintaa, että monet asuntolainan ottajat ovat etukäteen laskeneet korkovähennysten suuruuden ja laskeneet oman lainanhoitokykynsä tämän mukaan. Tällaisille henkilöille korkovähennysoikeuden pitäminen ennallaan olisi tietenkin suotavaa.

Suunnitelmallisuus kannattaa

Se, kuinka verovähennysoikeuden pieneneminen vaikuttaa itse kunkin kukkaroon, riippuu pitkälti siitä, mikä on talouden tila noin muutenkin. Hyvin tiukan taloudellisen tilanteen asuntolainansa kanssa omaavat tietenkin tulevat jatkossakin olemaan tiukilla, mutta ne joilla on enemmän taloudellista liikkumavaraa eivät varmaankaan koe olevansa jatkossakaan liian tiukilla.

Tähän päteekin varmasti hyvin se sääntö, että ei kannatta ottaa mielummin liian suurta asuntolainaa vain verovähennysten vuoksi, sillä siinä ei kuitenkaan pitemmälle päälle säästä juurikaan. Ei vaikka hallitus ei korkojen vähennysoikeuteen kajoaisikaan.

Nimittäin perhe, jonka asuntolainan korot jäävät nytkin alle sen täyden verovähennysoikeuden, säästävät kuitenkin vuodessa enemmän rahaa kuin sellainen perhe, joka on ottanut mahdollisimman suuren asuntolainan vain siksi, että saa varmasti vähentää korkoja verotuksessa sen maksimimäärän.

Suunnitelmallisuus siis kannattaa, ja jos ei itse kykene realistisesti laskemaan omia mahdollisuuksiaan hoitaa lainaa suhteessa verovähennyksiin, kannattaa varmastikin käydä pankissa juttelemassa jo ennen lainan ottamista, sillä pankissa asiantuntijat neuvovat mielellään. Tietenkin myös verotoimisto on ihan hyvä osoite sille, joka pohtii asuntolainan korkovähennyksiä. Sieltä saa hyviä neuvoja ja käytännön opastusta niin, etti sitten ainakaan nämä vähennysasiat tule verotuspäätöksessä yllätyksenä.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.