Balancion helpottaa talouden pyörittämistä

Tämä palvelu on lopettanut toimintansa.

Internet on pullollaan erilaisia taloudenhallintaohjelmia, joiden avulla taloudenpyörittäjä voi laittaa päivittäiset kulunsa tarkkaan seurantaan. Ulkomailla taloudenhallintaohjelmien käyttäminen on jo arkipäivää, mutta Suomessa ohjelmien käyttöönotto yksityistalouksissa on toistaiseksi jäänyt hyvin vähäiseksi; käytännössä merkittävimmät taloudenhallintapalvelut ovat suomalaisten pankkien tarjoamat verkkopankkipalvelut, kuten esimerkiksi OP-Pohjolan Oma talous-palvelu.

Miksi taloudenhallintapalvelujen rantautuminen Suomeen on hidastunut? Suurin ongelma ohjelmien käyttöönotossa lienee kielimuuri, sillä suurin osa palveluista on englanninkielisiä. Lisäksi varhaisimmat palvelut ovat olleet liian monimutkaisia ja aikaavieviä talouttaan seuraavan mattimeikäläisen käytettäväksi. Asiaa ei myöskään helpota suomalaispankkien haluttomuus luovuttaa verkkopankkitietojaan palveluiden käytettäväksi.

Alansa suomalainen pioneeri

Suomalaisen Balancion Oy:n ylläpitämä Balancion.com on ensimmäinen suomalainen verkkopalvelu, jolla yksityishenkilö voi seurata omaa rahankäyttöänsä. Vuonna 2008 perustettu yritys on iskenyt täydelliseen markkinarakoon, sillä suomalaispankit ovat verkkopankkien kehittämisessään keskittyneet vain maksutoimintoihin; verkkopankissa kuluttaja kykenee tekemään käytännössä samat toiminnot kuin maksuautomaateillakin. Kuluttajat haluavat kuitenkin enemmän kuin pankkien kankeita käyttöliittymiä – ja tähän tarpeeseen Balancion Oy iskee.

Balancion Oy on noteerattu potentiaaliseksi kasvuyritykseksi. Palvelu on muun muassa hyväksytty teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen (Tekes) innovatiivisten yritysten ohjelmaan, ja Tekes onkin yksi Balancionin rahoittajista TE-keskuksen ja kehitysyhtiö Culminatum Innovationin ohella.  Yrityksen johdossa toimii Jussi Muurikainen, joka on myös yksi yrityksen perustajista.

Helppokäyttöinen ja selkeä palvelu

Suomenkielinen palvelu kerää käyttäjän verkkopankista rahankäyttötietoja Balancionin Java-pohjaisella selaimella, ja muodostaa keräämiensä tietojen pohjalta kuvan käyttäjänsä taloudesta eritellen menot ja tulot toisistaan. Tietoturvasta käyttäjän ei tarvitse murehtia, sillä Balancion on huolehtinut rakentamalla järjestelmänsä yhdessä alan suurimman toimijan Nixu Oy:n kanssa, jonka toimesta Balancionille on myönnetty Security Verified-sertifikaatti. Yritys myös kertoo salaavansa keräämänsä tiedon siten, ettei yksilöiviä tietoja pystytä ulkopuolisten toimesta urkkimaan.

Ominaisuuksiltaan Balancion on monipuolinen; käyttäjä voi luoda palvelun avulla useita eri budjetteja, joiden toteutumista palvelu seuraa. Juuri tässä piilee Balancionin käytön helppous, sillä käyttäjän ei itse tarvitse tehdä mitään; palvelu noutaa ja seuraa tietoja itse, säästäen tietojen manuaaliseen syöttöön kuluvan ajan. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat muun muassa kulutus- ja säästötavoitemittarit, joihin käyttäjä voi asettaa haluamansa rahasumman ja seurata tavoitteen toteutumista. Vastaavanlaisia ominaisuuksia ei pankkien verkkopankeilta löydy. Myös lainojen tarkastelu onnistuu Balancionin avulla kätevästi, mikä lienee yksi hyödyllisimpiä ominaisuuksia tavallisen kuluttajan kannalta.

Selkiyttää taloushallintoa

Balancion esittää keräämänsä tiedot selkeillä ja tyylikkäillä grafiikoilla, joka on monissa talousohjelmissa puuttuva tai vaikeasti hallittava ominaisuus.  Juuri selkeät grafiikat ovat ominaisuus, jota monet käyttäjät taloushallintapalvelultaan vaativat; yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, oli kyseessä sitten valokuva tai usean kuukauden tilitapahtumat. Balancionin yksinkertaiset ja toimivat grafiikat selkeyttävät taloustietoja, ja tekevät palvelusta helpommin lähestyttävän. Näin jokaisen palvelun käyttäjän ei tarvitse olla taloushallinnon ammattilainen.

Palvelun selkeä etu on se, että se pystyy muodostamaan kokonaiskuvan taloutesi tilanteesta suhteellisen pitkällä aikavälillä. Näin palvelu pystyy nostamaan esille yllättäviäkin rahareikiä, joita ei esimerkiksi kuukauden mittaisella tarkastelujaksolla edes huomaisi! Rahareikien löytäminen taas mahdollistaa tehokkaamman säästämisen.

Ja entäs se hinta?

Uusille käyttäjilleen Balancion tarjoaa viikon mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Kokeilujakson päätyttyä käyttäjä voi joko lopettaa palvelun käytön tai liittyä jäseneksi 3, 6 tai 12 kuukauden ajaksi. Vuoden mittaisella jäsenyydellä jäsenyyden hinnaksi tulee vain 4 euroa kuukaudessa, jonka palvelun jäsenyys lupaa maksaa varmasti takaisin.

Lisää tietoa Balancionista Balancionin kotisivuilta.

1 Comment
 1. Reply
  Juha834 7.9.2011 at 14.03

  Balancion on oikeasti todella näppärä palvelu. Tuon 4 euron hinnan maksaa aivan mielellään (nordean asiakkaana) jo tilitietojen hakupalvelusta.

  Tilitapahtumien hausta näkee helposti onko maksanut tai saanut tietyn maksusuorituksen ilman, että joutuu klikkailemaan kymmeniä kertoja tilitapahtumasivua taaksepäin.

  Jätä kommentti

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.