Digikuvat paperille – vinkkejä valokuvien kehittämiseen

Valokuvat helposti netistä

Filmikameroiden aikana valokuvankehitystä tehtiin siellä sun täällä; filmin saattoi jättää kehitettäväksi esimerkiksi tavarataloon, josta kehitetyt kuvat sai tietyn ajan päästä noutaa. Digiaikana monet kehittämöistä ovat kuihtuneet pois, ja lähin kehittämö voi olla pitkänkin matkan päässä. Tällöin kuvien kehittäminen internetin välityksellä nousee potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.

Valokuvien kehittämiseen erikoistuneita yrityksiä on useita, mutta kaikkien tarjoamat valokuvankehityspalvelut toimivat samalla periaatteella. Asiakas lähettää valokuvansa digitaalisena yrityksen verkkopalvelun kautta, ja valitsee haluamansa kuvatuotteet. Tämän jälkeen yritys tulostaa valokuvat valokuvapaperille, ja toimittaa valokuvat joko asiakkaan postilaatikkoon tai lähimpään postin toimipisteeseen. Tuotteiden toimitusaika vaihtelee, ja esimerkiksi kuvallisia mukeja tilattaessa tulee muistaa, että kyseessä on tilaustuote, jonka valmistaminen kestää.

Postikulut nostavat valokuvien hintaa

Halvat valokuvahinnat ovat vain osa totuudesta; halpojen hintojen takana vaanii usein postimaksu, joka on melkein kaikilla yrityksillä käytössä. Postimaksu nostaa tilattavien valokuvien hintaa merkittävästi, jonka vuoksi valokuvia kannattaa tilata samalla kertaa useampia – näin yksittäisen valokuvan hinta pysyy matalampana.

Valokuvien tilausta harkitessa kannattaa silmäillä yritysten tarjouksia; osa yrityksistä tarjoaa ensimmäisen tilauksen ilman postikuluja, osa yrityksistä tarjoaa tilauksen ilman postikuluja tilauksen arvon noustessa tarpeeksi korkealle. Tarjoukset vaihtelevat tiedon valtatiellä nopeasti, joten voimassa olevia tarjouksia kannattaa tutkailla yritysten verkkosivuilta säännöllisin väliajoin.

Enemmän kuin pelkkä valokuva?

Paperillekin tulostetut valokuva voi helposti jäädä pimentoon muiden valokuvien kanssa. Perinteisten valokuvien rinnalle onkin noussut kattava oheistuotevalikoima, jonka avulla asiakas voi teettää valokuvastaan mitä erilaisimpia kuvatuotteita. Yleisimpiä tuotteita ovat muun muassa kahvimuki, canvas-taulu, palapeli ja erilaiset kuvakirjat, jotka asiakas voi oman mielensä mukaisesti suunnitella. Erilaiset kuvatuotteet ovat loistava idea esimerkiksi äitienpäivälahjaksi, sillä jokainen tilattu tuote on varmasti yksilöllinen.

Esimerkiksi iFolorin kotisivuilta on ladattavissa iFolor Designer-ohjelma, jonka avulla käyttäjä voi suunnitella omaa kuvatuotettaan, kun taas Smartphoton tuotteet suunnitellaan yrityksen verkkosivuilla. Käytännöt vaihtelevat eri yritysten välillä, ja ajantasaisin tieto on hyvä tarkastaa yritysten verkkosivuilta josta näet myös viimeisimmät hintatiedot.

Tee se itse

Konkreettinen vaihtoehto on myös kuvien tulostaminen itse. Nykyisin markkinoilla on useita laadukkaita valokuvatulostimia, joilla saa helposti tulostettua laadukkaita valokuvia omalta kotikoneelta. Tulostimien hintahaitari vaihtelee reilusta kahdestakymmenestä eurosta yli sadan euron tulostimiin; tulostimen valinnassa kannattaakin harkita, millaiseen käyttöön tulostin tulee. Satunnaisemmalle tulostajalle riittänee halvempikin tulostin, kun taas ahkerampi valokuvien tulostelija voi vaatia tulostimeltaan hinnan mukanaan tuomaa laatua.

Tulostinta valittaessa tulee myös kiinnittää huomiota tulostimen mustepatruunoiden hintaan, joissa on eri tulostinvalmistajien kesken suuriakin eroja, ja kalliilla mustepatruunoilla valokuvan hinta saattaa nousta yllättävänkin korkeaksi.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.