Fixura – Uusi tapa lainata ja sijoittaa

Internetin sivustot ovat nykyään tulvillaan erilaisia rahoitusyrityksiä, joilta voi lainata rahaa erikokoisia summia. Fixura on kuitenkin aivan uudentyyppinen rahanlainausmahdollisuus, sillä sen sivustolla ihmiset voivat lainata rahaa toisiltaan. Suomen ensimmäisen ihmistenvälisen rahanvälitysyhtiö Fixuran tehtäväksi jää näin luoda ja ylläpitää markkinapaikka lainaamiselle. 

Kuka siis antaa lainaa?

Sijoittajat eli velkojat ovat henkilöitä, jotka haluavat sijoittaa omaa pääomaansa muiden henkilöiden lainojen rahoittamiseen, ja saada sitten voittoa kertyneistä koroista. Sijoittajat päättävät itse, mitkä lainat ovat tarpeeksi turvallisia ja tuottavia sijoituskohteita heille. Fixuran sivusto tarjoaa helpon ja maksuttoman väylän käyttäjäksi rekisteröitymiselle, jonka jälkeen sijoittavat pääsevät katsomaan ja halutessaan myös hyväksymään lainahakemuksia.

Kuka voi ottaa lainaa?

Lainaa voi saada kuka tahansa 21 vuotta täyttänyt ja Suomessa asuva henkilö sillä edellytyksellä, että hänen luottotietonsa ovat kunnossa, hänellä on säännölliset tulot ja hänellä on matkapuhelinliittymä tietyltä palveluntarjoajalta. Kaikkien lainanottajien tiedot tarkistetaan, jotta väärinkäytöksiltä vältyttäisiin.
Yleisin lainattava summa on 1000 – 10 000 euron välillä, ja tämän lainasumman päälle lainanottaja maksaa tietenkin korkoa ja toimitusmaksua lainasumman mukaan. Sovitun lyhennyserän maksaminen ajoissa on tärkeää, sillä myöhästymismuistutusten jälkeen velka annetaan perintätoimiston hoidettavaksi.

Kuinka palvelu toimii lainanhakijalle?

Noilta sivuilta löytyvät vastaukset lainahakemiseen liittyviin kysymyksiin. Lyhyesti sanottuna lainaaja siis kertoo sivuilla lainan koron, summan ja laina-ajan. Rekisteröitymisen ja lainaajan tietojen tarkistamisen jälkeen lainanhakijan ilmoitus julkaistaan Fixurassa, mikäli hänet on hyväksytty lainanhakijaksi. Kun haettuun lainaan tehdään ensimmäinen sijoitus, myönteisestä lainapäätöksestä ilmoitetaan lainanhakijalle. Lainaaja vahvistaa lainan ehdot allekirjoittamalla sijoittajien velkakirjat verkkopankkitunnuksillaan.
Fixuran käyttämien on helppoa ja turvallista. Se tarjoaa oivallisen ja kokeilemisen arvoisen vaihtoehdon perinteisemmille rahoitusyritysten lainoille.

1 Comment
 1. Reply
  Pikavippi 24.9.2011 at 15.49

  Tuon palvelun hyödyllisyys on aika kyseenalainen juttu. Olen seurannut ilmiötä hetken, ja kommentoinut asiaa muutamilla foorumeilla

  En vain ymmärrä mitä hyötyä tuosta on. Kuten tuossa Omarahan artikkelissa (vai oliko kommenteissa) käy ilmi, on palvelun korkotaso suunnilleen sama kuin kaikilla kulutusluottoja tarjoavilla yrityksillä. Eli miksi kuluttaja haluaisi lainata tuolta?

  Sijoittajan riksiin nähdään vuosituotot jäävät myös usein aika mataliksi, 5-20% ei paljon lohduta kun osakemarkkinoilta irtoaa kohtuullisen riskittä 10%.

  Jätä kommentti

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.