Halpalentoyhtiöt Suomessa – Varaa itsellesi halpa lento!

Kilpailu on kovaa

Halpalentoyhtiöt ovat erittäin vakava uhka perinteisille lentoyhtiöille, jotka eivät kykene kilpailemaan tarpeeksi lippujen hinnoilla. Useimmat kuluttajat kuitenkin arvostavat halpaa lentolippujen hintaa muiden palvelujen ylitse.
Suomessa toimii useita halpalentoyhtiöitä. Näille on tyypillistä se, että kaikilla lennoilla on olemassa vain yksi matkustajaluokka ja kaikki lentokoneet ovat samanlaisia. Kuten jo sanottuakin, niin näillä lennoilla kaikista palveluista joutuu maksamaan erikseen, mikä lisää matkustajan valinnanvapautta, mutta aiheuttaa samalla sen, että halpalentoyhtiöt myyvät lentolippujaan välillä jopa tappiollisesti. Tappioista aiheutuneet kulut pyritään kattamaan lisäpalveluista kerätyillä maksuilla.

Halpalentoyhtiöt pyrkivät säästämään myös siinä että niiden kohdelentoasemat sijaitsevat yleensä syrjäisemmillä ja vähemmän ruuhkaisilla alueilla. Kaikki lentoliput kaupataan Internetin kautta.

Suomessa toimivia halpa-lentoyhtiöitä

SAS

Edullinen pohjoismainen SAS on lentoyhtiö, jonka reitit kattavat kaikki kotimaan, Skandinavian ja muun Euroopan tärkeimmät kaupungit. Suorien lentojen lisäksi tarjolla on erinomaisia yhteyksiä SAS:n vuoroilla Skandinavian kautta Eurooppaan, USA:n ja Kaukoitään.
Lentolippujen varaaminen SAS:n lennoille tapahtuu Internetissä osoitteessa www.flysas.com. Sivuilla on koottuna myös muuta tietoa lennoista ja kohteista. Itse lipun varaaminen on helppoa, sillä varauslomake on selkeä ja se antaa mahdollisuuden varata samalla myös hotellin, vuokrata auton kohdepaikassa, ostaa matkavakuutuksen ja varata bonusmatkan. Kuulostaa todella mukavalta ja sitä se onkin, sillä kaikki tarvittava hoituu yhdeltä istumalta.
Muutamana esimerkkinä Blue1:n edullisista lentolippujenhinnoista mainittakoon lento Amsterdamiin hintaan 79 euroa ja Kööpenhaminaan 59 euroa.

Norwegian

Norwegian puolestaan on Oslon pörssiin listattu halpalentoyhtiö, jonka reittiverkosto ulottuu Euroopasta Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään. Lisätietoa Norwegianin kohteista ja toimintatavasta saa sen kotisivuilta osoitteesta www.norwegian.com. Siellä yhtiön helposta hintakalenterista näkee pienellä vaivalla kunkin kohteen lentolipun hinnan. Tämän jälkeen sopivan kohteen varaaminen tapahtuu myös netissä – erittäin helposti ja vaivattomasti.

Esimerkkeinä halvoista hinnoista mainittakoon, että lento Helsingistä Kreetalle maksaa noin 89 euroa ja Tukholmaan vai 24 – 42 euroa, hieman ajankohdasta riippuen.

Ryanair

Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö, jonka omistuspohja on Irlannissa. Suomesta yhtiö lentää Tampereen Pirkkalan lentoasemalta seuraaviin Euroopan kohteisiin: Riika, Kaunas, Bremen, Milano, Lontoo-Stansted, Frankfurt-Hahn, Edinburgh, Oslo, Pisa, Alicante, Rooma, Trapani ja Malaga.

Lisätietoa Ryanairista ja sen kohteista saa osoitteesta www.ryanair.com. Myös lennon varaaminen onnistuu Internetissä, mutta varauksen tekoa vaikeuttaa hieman se, että sivustoa ei ole saatavilla suomeksi. Englanti asiointikielenä voi vaikeuttaa joidenkin matkustajien varauksen tekemistä.

1 Comment
  1. Reply
    markus 9.6.2012 at 10.33

    Onkohan olemassa halpalentoyhtiöitä jotka lentävät myös mannertenvälisiä lentoja?

    Jätä kommentti

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.