Hankkisinko auton leasing -sopimuksella?

Auton omistaminen tuo mukanaan paljon velvollisuuksia ja huolen aiheita. Leasingilla hankittu auto ei kuitenkaan ole auton haltijan omistuksessa, joten omistajan huoletkaan eivät ole hänen. Leasing -sopimus onkin monella tapaa kätevä vaihtoehto auton hankintaan.

Mikä ihmeen leasing -sopimus?

Lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna autoleasing tarkoittaa auton vuokraamista. Leasing -sopimuksella saadaan siis auto omaan käyttöön tietyllä kuukausittaisella rahasummalla. Tuohon rahasummaan saattaa sisältyä myös kaikki auton huoltoon liittyvät asiat, joten leasaajan eli auton vuokraajan tehtäväksi jää oikeastaan vain auton tankkaaminen.

Se, mikä tekee autoleasingista kätevän vaihtoehdon, on se, että leasattu auto ei koe arvonalennusta samaan tapaan kuin itselle ostettu auto. Leasatun auton voi nimittäin vaihtaa tietyin väliajaoin uuteen autoon, jolloin käytetyn auton eteenpäin myymisen huolia ei ole. Tämä on mainiota, sillä kuten kaikki tietävät, autojen arvo laskee koko ajan ostopäivästään lähtien, vaikka siitä pitäisi kuinka hyvää huolta tahansa.

Autoleasingistä on kaksi vaihtoehtoa

Karkeasti jaoteltuna autoleasingistä on saatavilla kaksi erilaista vaihtoehtoa, vaikka toki leasingiä tarjoavien yritysten välillä voi olla hienoisia eroja esimerkiksi tarjotuissa palveluissa. Ne kaksi perusautoleasingiä ovat kuitenkin kaikkialla rahoitusleasing ja huoltoleasing.

Huoltoleasingissä kuukausittaiseen maksuun sisältyy niin auton vuokrahinta kuin kaikki auton huoltoon liittyvät kulutkin. Tässä leasingmallissa sovitaan etukäteen, kuinka paljon autolla on tarkoitus ajaa leasingsopimuksen aikana. Jos ajokilometrejä sitten kertyykin enemmän, maksaa asiakas ylimääräisen korvauksen. Vastaavasti hän saa korvauksen, jos kilometrejä kertyy vähemmän.

Rahoitusleasingissä puolestaan asiakas maksaa kuukausittaista vuokraa auton käyttämisestä, mutta maksaa huollosta aiheutuneet kulut sitten kuukausimaksujen ulkopuolella. Huoltoleasingistä poiketen ajokilometrejä ei mitenkään rajoiteta, mutta autolle lasketaan jäännösarvo, joka sillä on sillä hetkellä, kun rahoitusleasing päättyy. Tämä täytyy luonnollisestikin kuitenkin ottaa huomioon myös ajokilometreissä, vaikka muutoin autolla voikin ajaa niin paljon kuin haluaa ja ehtii.

Mistä autoleasingin voi saada?

Autoleasing ei ole tällä hetkellä kovin yleinen tapa hankkia autoa, joten autoleasingiäkään ei ole saatavilla aivan joka pankista. Kuitenkin ainakin Nordea pankki ja S-pankki tarjoavat mahdollisuutta autoleasing -sopimuksen tekemiseen.

Nordean kautta saatava autoleasing -sopimus on nimeltään Nordea Privaatti, ja sen on nimenomaan yksityisasiakkaille tarkoitettu autoleasing. Tällä hetkellä asiakas voi saada kuitenkin ainostaan rahoitusleasingin, joka on sidottu 12 kuukauden Euriboriin. Kuukausittainen maksu sen sijaan vaihtelee leasatun auton arvon ja asiakkaan asiakastilanteen mukaan. Kanta-asiakkaat ja avainasiakkaat saavat nimittäin edullisemman kuukausimaksun.

S-pankin tarjoama autoleasing sen sijaan on huoltoleasing ja sen nimi on Etuauto Leasing. Tämän autoleasingin kuukausimaksuun sisältyvät siis kaikki auton huoltokustannukset, mikä tekee sopimuksesta todella toimivan kokonaisuuden. Myös se, että autoleasing -sopimus kerryttää s-bonusta ilahduttaa monia s-pankin asiakkaita.

Lisätietoa

Koska leasing -sopimusten tilanne vaihtelee koko ajan, kannattaa leasingiä suunnittelevan olla suoraan yhteydessä leasingiä tarjoavaan tahoon ja tarkistaa ajantasaiset tiedot sekä muutoinkin ottaa selvää asiasta etukäteen.

Lisätietoa löytyy ainakin näistä Internet -osoitteista:

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.