Kierrättäisinkö kännykkäni?

Roskiin laittaminen tuntuu siis turhalta haaskaukselta ja on lisäksi vaarallistakin, sillä kännykät sisältävät paljon sellaisia aineita, joiden ei missään tapauksessa pidä päätyä roskiin. Kännykät ovat siis ongelmajätettä, mutta oikein kierrätettynä melkein 80 % niissä käytetyistä materiaaleista voidaan käyttää uudelleen. Näin on siis myös rikkoutuneenkin kännykän kohdalla. Pitää vain löytää oikea tapa kierrättää kännykkä ja tässäpä on muutama vinkki sitä varten.

Toimivan kännykän voi myydä tai lahjoittaa

Jos olet vaihtamassa kännykkääsi vain sen vuoksi, että tahdot uudemman mallin, mutta vanha kännykkä toimii yhä, kannattaa miettiä, olisiko joku mahdollisesti kiinnostunut ostamaan sen tai voisitko jopa antaa sen lahjaksi. Monet ostavat nimittäin käytetyn puhelimen niiden edullisuuden vuoksi. Jos et kuitenkaan suoraan keksi, kenelle voisit kännykän myydä tai lahjoittaa, voisit kokeilla esimerkiksi Internetissä toimivaa huutokauppaa tai kirpputoria kännykkäsi myymiseen.

Suurimmalla osalla näistä myyntisivustoista myyminen on ilmaista ja ostajia on todella paljon. Vanhasta kännykästä saa helposti ihan hyvänkin summan, joten kannattaa todella miettiä, olisiko tässä sopiva vaihtoehto vanhan kännykän kierrättämiseksi.

Esimerkiksi täällä voit myydä toimivan kännykkäsi:

Jos et jaksa tehdä myynti-ilmoitusta tai kännykkäsi on rikki

Jos jostain syystä olet haluton itse myymään kännykkääsi oman myynti-ilmoituksen kautta, voit hyvin myydä kännykkäsi käytettyjä kännyköitä ostavalle taholle. KierrätäKännykkä.fi -palvelu esimerkiksi ostaa kaikenlaisia käytettyjä kännyköitä – niin ehjiä kuin rikkinäisiäkin, ja maksaa niistä ihan hyvän hinnan. Joka tapauksessa hinta on parempi kuin se, mitä kännykästä saa, kun se jää vuosiksi pöytälaatikkoon lojumaan.

Kännykän kierrättäminen tällä periaatteella on lisäksi vielä helppoakin. Mainitun palvelun taustalla on Suomen KännykkäRahaksi Oy, jolle vanhan kännykän saa lähettää maksutta kierrätyspakettia käyttämällä. Asiantuntijat arvioivat kännykän arvon ja siitä maksettava rahasumma on kännykän myyjän tilillä jopa 24 tunnin kuluttua siitä, kun kännykkä on saapunut arvioitavaksi. Helppoa, nopeaa ja kannattaavaa siis!

Täällä voit kierrättää toimivan tai toimimattoman kännykkäsi:

Miksi kierrättäisin kännykkäni?

Monesti vaikuttaa liian helpolta vaihtoehdolta jättää vanha kännykkä kotiin lojumaan tai antaa se lapsille leikkikaluksi. Vielä helpompaa on heittää vanha kännykkä roskien mukana menemään ja unohtaa se. Tässä kohtaa pitää vaan kuitenkin muistaa se, että yksikin kaatopaikalle päätynyt kännykkä on sen verran tuhtia ongelmajätettä, että se pystyisi saastuttamaan kymmenen tuhatta kylpyammeellista puhdasta vettä.

Jos ympäristöasiat eivät kuitenkaan niin sanotusti kolahda, kannattaa kuitenkin vielä kerran miettiä asiaa omasta näkökulmasta. Miksi jättää tarpeeton kännykkä kotiin lojumaan, jos siitä voi saada vielä rahaakin. Kännykänkierrätyspalvelulla on tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä, sillä tosi vanhastakin kännykästä saa ainakin jonkinlaisen korvauksen. Sillä rahalla voi käydä vaikkapa kahvilla samalla, kun miettii, millaisen kännykän seuraavaksi ostaisi. Uudemmista käännyköistä korvaus on tietenkin huomattavasti suurempi kuin vanhoista.

Oman kännykän arvon selvittäminen on myös helppoa, sillä sen voi käydä tekemässä milloin vain kierratakannykka.fi:ssä, jonka kotisivuilta löytyy laskuri kännykän arvon arvioimista varten. Samalla voi tutkailla vaikkapa sitä, millaisia kännyköitä viimeksi on kierrätykseen tupsahtanut ja mitä niistä on maksettu.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.