Kullan kierrättäminen on ekoteko

Kullan hinta on nyt korkeimmillaan yli 50 vuoteen, mikä onkin innostanut jo lukuisia ihmisiä vaihtamaan omia koruja ja esineitä rahaksi. Monet yritykset ostavat koruja ja esineitä varta vasten tällaista toimintaa varten järjestetyillä kiertueilla, tai sitten korut voidaan myös postittaa vastaanottavalle yritykselle. Kummassakin tapauksessa asiantuntijat arvioivat kulta- ja hopeakorujen ja -esineiden arvon, jonka jälkeen asiakas saa niistä ostotarjouksen. Tämän jälkeen hän päättää myynnistä. Arvion pyytäminen ei tarkoita aina automaattisesti sitä, että ehdotettuun hintaan pitäisi suostua, vaan asiakas voi olla myös myymättä niin päättäessään.

Miksi korujen ja esineiden vaihtaminen rahaksi olisi ekoteko?

Vanhojen ja tarpeettomien korujen ja esineiden vaihtaminen rahaksi on ekoteko siitä yksinkertaisesta syystä, että suurin osa esimerkiksi nykyisistä kultalouhoksista sijaitsee alkuperäiskansojen mailla Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Kaivokset ovat yleensä valtavia avokaivoksia ja ne vievät paljon tilaa luonnollisilta laitumilta ja viljelymailta, joiden olemassaolo olisi alkuperäiskansoille niin tärkeää.

Louhiminen saastuttaa myös ilmakehää, sillä metallinsulattamot päästävät ilmoille runsaan määrän rikkidioksidia. Tämä pätee niin kullan kuin hopeankin tuotantoon.

Näin ollen kullan vaihtaminen rahaksi vähentää esimerkiksi juuri kullan louhimisen tarvetta. Jos monet ihmiset antavat kultakorunsa ja -esineensä uudelleen käytettäviksi, ei uusia louhoksia tarvitse perustaa eivätkä ne enää valtaa uusia alueita viljelyltä tai laiduntamiselta Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myöskään ilmansaasteet eivät ainakaan tämän vuoksi enempää lisääntyisi. Tämän pitäisi olla iso houkutin vaihtaa esineensä rahaksi, vaikka rahalle ei sinänsä tarvetta olisikaan.

Kuinka siis toimitaan, jos halutaan vaihtaa arvokoruja tai -esineitä rahaksi?

Korujen ja esineiden rahaksi vaihtamista harkitsevan henkilön kannattaa vertailla Internetissä kultaa ostavia yrityksiä. Yrityksille on mahdollista lähettää omat korunsa ja esineensä arvioitavaksi niin kutsutulla kultapaketilla täysin ilmaiseksi. Arvioinnin jälkeen lähettäjä saa ostotarjouksen, jonka hän joko hyväksyy tai hylkää. Tämä päätös on täysin lähettäjän tehtävissä eikä siihen kukaan ulkopuolinen taho vaikuta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että lähettää voi myös viallisia ja naarmuuntuneita koruja ja esineitä, joten mitään täysin priimatavaraa ei lähetettävien tuotteiden tarvitse olla. Riittää, että ne ovat kultaa tai hopeaa.

Kultapaketin voi tilata itselleen joko netin kautta tai puhelimitse. Tarkempia ohjeita löytyy yritysten omilta kotisivuilta, joilta saa myös tietoa siitä, kuinka paljon rahaa esineistä on mahdollista saada. Lähetetyt esineet ovat vakuutettuja koko prosessin ajan ja prosessi on myös asiakkaalle täysin maksuton. Näin siis siinäkin tapauksessa, että kauppoja ei synny ja asiakas päätääkin pitää itsellään arvioitaviksi lähetetyt korut tai esineet. Näinkin käy kuitenkin välillä, koska koruihin saattaa liittyä paljon muistoja ja suuria tunteita.

Arviointi on yleensä varsin nopeaa toimintaa ja kaikki arvioitavat esineet pystytään yleensä hinnoittelemaan 24 tunnin kuluessa. Näin ollen asiakkaankin on mahdollista saada rahat omista koruistaan ja esineistään varsin nopeasti.

Tässä on muutaman koruja ja esineitä rahaksi vaihtavan yrityksen Internetsivujen osoitteet ja muita yhteystietoja, mutta kannattaa huomioida, että yrityksiä on toki muitakin. Nämä vain ovat ehkä ne tunnetuimmat, ja varsinkin Kultarahaksi Oy on saanut luottoluokituksessa tunnuksen AAA, mikä tarkoittaa todella korkeata luottoluokitusta, ja vain noin neljä prosenttia kaikista suomalaisista yrityksistä pystyy tähän samaan. Eli toiminta on luotettettavaa, ja omat korunsa ja esineensä uskaltaa hyvillä mielin lähettää arvioitaviksi.

1 Comment
  1. Reply
    Esa 16.12.2015 at 17.47

    Tässä on kanssa yksi http://www.korutrahaksi.fi. yks suomen vanhimpia

    Jätä kommentti

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.