Lainojen yhdistäminen yhdeksi halvaksi lainaksi

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistämisen taustalla on ajatus siitä, että yksi isompi halpakorkoinen laina on edullisempi vaihtoehto kuin monta erillistä korkeakorkoista, mutta pienempisummaista lainaa tai vippiä. Yleensä vaihtoehtona on yhden kulutusluoton ottaminen joltakin rahoitusyhtiöltä, mutta myös halvempikorkoinen pankkilaina tulee kyseeseen, sillä vain yksien korkojen ja muiden kuukausittaisten kulujen maksaminen tulee pidemmän päälle edullisemmaksi.

Mistä voi saada palvelua lainojen yhdistämiseksi?

Apua ja neuvontaa sekä itse isomman lainan pienempien yhdistämiseksi voi saada sekä pankeilta että muilta rahoitusalan yrityksiltä. Myös kuntien velkaneuvojat tarjoavat palvelujaan hankalan taloudellisen tilanteen selvittämiseksi. Tarpeen vaatiessa velkaneuvoja voi tulla mukaan neuvottelemaan esimerkiksi järjestelylainan ottamisesta.

Pankit vaativat yleensä velkojen järjestelylainan myöntämiseksi jotain vakuuksia. Siksi monet velalliset valitsevat mieluummin jonkin muun rahoitusalan yrityksen tarjoaman vakuudettoman kulutusluoton. Näillä rahoitusyrityksillä luoton todellinen vuosikorko tosin nousee yleensä suuremmaksi kuin pankkien tarjoamissa järjestelylainoissa. Rahoitusyritysten vakuudettomista luotoista pankin vakuudelliseen lainaan on kuitenkin aina oma riskinsä, sillä pankille joutuu antamaan esimerkiksi asuntonsa velan vakuudeksi. Jos sitten ei kaikista yrityksistä huolimatta selviäkään lainastaan, joutuu luovuttamaan oman asuntonsa pankille ja muuttamaan muualle. Ei kuulosta mukavalta tulevaisuudelta, mikä kertoo lainojen hoidon tärkeydestä ja liiallisen velkaantumisen ehkäisemisestä.

Hintaerojen vuoksi järjestelylainoja ja muita lainojen yhdistämiseen tähtääviä palveluita kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuttamisen jälkeen on sitten helpompaa valita omaan tilanteeseen parhaiten sopiva laina. Kilpailuttamisessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota muun muassa lainaehtoihin, -korkoon ja lyhennyserien suuruuteen. Lisäksi kannattaa vakavasti pohtia omaa maksukykyään ja sen mahdollisia muutoksia tulevaisuudessa, jotta enemmältä velkaantumiselta voisi jatkossa välttyä.

Lainojen yhdistämispalvelua tarjoavia rahoitusyrityksiä

Etua.fi

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomessa toimiva rahoitusalan palveluja tarjoava yritys, jonka tavoitteena on tarjota kuluttajien arkipäivää helpottavia palveluita. Etua.fi:n käyttäminen on asiakkaalle ilmaista, sillä yritys perii palvelun välittämisestä aiheutuneen maksun kumppaneiltaan, jos asiakas valitsee tämän tarjoaman tuotteen. Etua.fi tarjoaa asiakkailleen valmista pakettia lainojen yhdistämistä varten.

Etua.fi:n Internet-sivuilta osoitteesta www.etua.fi löytyy laskuri lainamenojen pienenemisen laskemista varten, jos lainat yhdistää Etu.fi:n tarjoamalla tavalla. Sivuilta löytyy myös laskurin lisäksi hakemus uuden lainan hakemista varten. Säästöä luvataan syntyvän tuntuvasti.

Freedom rahoitus

Freedom Rahoitus on hieman saman tyylinen palvelu kuin Etua.fi, sillä senkin sivuilla on koottuna eri lainantarjoajien tarjouksia. Tätä maksutonta palvelua käyttämällä asiakas voi löytää itselleen sopivan 500 – 50 000 euron suuruisen lainan. Lainaa voi hakea puhelimitse tai täyttämällä lainahakemuksen netissä osoitteessa www.freedomrahoitus.fi.

Vertaileminen kannattaa näissä lainan yhdistämisasioissakin, jotta löytää itselleen sen sopivimman vaihtoehdon.

Risicum

Risicum on pikalainoihin erikoistunut pankki, joka tarjoaa räätälöityjä rahoitusratkaisuja asiakkaidensa erilaisiin tarpeisiin. Lainasumma on yleisesti 50 – 5000 euron välillä, ja lainaa haetaan Internetissä Risicumin omilla kotisivuilla osoitteessa www.risicum.fi. Lainasumma siirtyy asiakkaan tilille heti, kun lainahakemus on käsitelty ja se on saanut myönteisen päätöksen. Risicumin käyttö on siis helppoa ja nopeaa.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.