Majoitu edullisesti hostellissa

Yöpymisen hinta koostuu pelkästä vuodepaikasta. Aamiaisen ja muita lisäpalveluita voi usein ostaa erikseen. Vuodepaikan hinta riippuu mm. hostellin sijainnista, tasosta ja huonekoosta.

Suomessa toimii noin 70 Suomen Retkeilymajajärjestöön (SRM) kuuluvaa hostellia. Näistä viitisenkymmentä on auki ympäri vuoden. Hostelleita on ympäri Suomen, niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Varsinkin kesä- ja talvisesonkien aikana kannattaa tehdä ennakkovaraus hyvissä ajoin. Tämän voi tehdä ottamalla yhteyttä suoraan hostelliin puhelimitse tai sähköpostilla. Osaan hostelleista varauksen voi tehdä myös SRM:n internetsivuilla osoitteessa www.hostellit.fi. Sivustolta näkee hostelleista tietoja kattavasti. Esimerkiksi hostellin palvelut, sijainti ja lähellä olevat nähtävyydet selviävät kunkin hostellin omista tiedoista.

Hostellin tunnistaa kansainvälisestä mökki ja kuusi-merkistä. SRM-ketjun hostellit jaetaan kolmeen tasoluokkaan varustelutason mukaan. Huoneiden koot vaihtelevat yhden hengen huoneista suuriin 6-8-hengen nukkumatiloihin. Monissa hostelleissa suihku- ja wc-tilat ovat yhteisiä. Yleensä hostellissa on myös yhteinen itsepalvelukeittiö. Joissakin hostelleissa lakanoista peritään lisämaksu. Omiakin lakanoita voi käyttää, mutta makuupussien käyttö on usein kielletty. Jotkut hostellit tarjoavat yöpyjille erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja muuta ajanvietettä.

SRM:n jäsenjärjestöjen jäsenet ja kansainvälisen hostellikortin omistajat saavat yöpymisestään alennusta 2,50 euroa yöltä. SRM:n jäsenjärjestöjä ovat mm. monet ammattiliitot sekä opiskelija- ja eläkeläisjärjestöt. SRM-hostellit ovat myös maailman suurimman majoitusalan ketjun, Hostelling Internationalin jäseniä.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.