Nuoren omat vakuutukset

Nuoren elämään kuuluvat erilaiset harrastukset ja opiskelemaan lähteminen. Omasta lapsuudenkodista pois muuttaminen on jännittävä osa elämää, mutta samalla se on myös suuri askel kohti aikuisuutta ja aikuisen vastuita. Nuorikin tarvitsee vakuutuksen omalle uudelle kodilleen, ja luonnollisesti myös oma vakuutusturva on syytä pitää kunnossa. Monet vakuuusyhtiöt tarjoavat vakuutuspaketteja, joihin on koottu nimenomaan nuoren elämänvaiheeseen sopivia vakuutuksia.

Nuorisovakuutus koostuu monesta vakuutuksesta

Nuoren voi olla vaikea vielä hahmottaa, mitä kaikkia vakuutuksia hän mahdollisesti tarvitsee. Tästä syystä on hyvä, että vakuutusyhtiöt ovat koonneet valmiiksi vakuutuspaketteja, jonka ottamalla nuori saa koko vakuutusturvansa kuntoon. Näitä vakuutuspaketteja markkinoidaan yleensä nuorisovakuutuksen nimellä, vaikka toki niiden sisällöissä ja nimessäkin on jonkin verran vaihtelua eri vakuutusyhtiöiden välillä.

Ylensä ottaen tällainen nuorisovakuutus sisältää kuitenkin kotivakuutuksen, jonka irtaimistovakuutuksella ovat kaikki kodin irtain suojattuja. Esimerkiksi opiskeluissa tarvittavan läppärin hajoaminen kuuluu irtaimistovakuutuksen piiriin. Lähiaikoina mukaan on tullut uutuutena monilla vakuutusyhtiöillä myös tiedostojen palautusturva, jolla saadaan turvattua vaikkapa jokin pidempi työn alla oleva tehtävä, kuten esimerkiksi opiskelujen päättötyö.

Kotivakuutuksen lisäksi nuorisovakuutukseen kuuluu yleensä vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus. Myös tapaturmavakuutus ja matkavakuutus kuuluvat useimpien vakuutusyhtiöiden nuorisovakuutuksiin. Näillä saa jo aikaan melko kattavan turvan, vaikka luonnollisestikin myös lisäturvaa voi hankkia, esimerkiksi autonomistajat hankkivat luonnollisestikin myös ajoneuvoon liittyvät vakuutukset ja erikoisia harrastuksia harrastavat niihin kuuluvat vakuutukset.

Nuorisovakuutus on rajattu tiettyyn ikään

Nuorisovakuutus on luonteensa vuoksi rajattu koskemaan vain tietyn ikäisiä ihmisiä. Vaikka nykypäivänä voidaan toki opiskella vielä varttuneemmallakin iällä, ei nuorisovakuutuksen turvaa voi silti saada kuin vain nuori ihminen. Tässä iässä on eri vakuutusyhtiöiden kesken jonkin verran vaihtelua, mutta suurin piirtein tuo ikähaitari asettuu 15 ja 27 ikävuoden välille.

Tämän ikäisille tarjotuista vakuutuksista tarjotaan usein myös muhkeita alennuksia, kuten esimerkiksi kotivakuutusta puoleen hintaan, joten kannattaa kyllä olla tarkkana hintojen suhteen vakuutusta valitessaan. Tässä onkin yksi vakuutusyhtiöiden kilpailuttamiseen liittyvä seikka, koska vakuutusyhtiöitä kannattaa kilpailuttaa niin hintojen kuin vakuutuksen sisällönkin suhteen.

Nuorisovakuutus nuorelle perheelle

Nuorisovakuutuksen etuna on se, että sen voi ottaa myös nuorelle perheelle, jolloin vain toisen puolisoista tarvitsee olla nuorisovakuutuksen ehdoissa määritellyn ikäinen. Tällöin perhe saa vakuutusturvansa kuntoon todella edullisesti, sillä nuorisovakuutuksen sisältämät vakuutukset ovat ehdottomasti halvempia näin paketeissa ostettuna kuin erikseen. Kun perheessä on nuorisovakuutus, tarvitsee esimerkiksi tapaturma- ja matkavakuutuksen ottaa vain niille perheenjäsenille, jotka eivät suoraan voi kuulua nuorisovakuutuksen piiriin, kuten esimerkiksi perheen lapsille ja sille puolisolle, joka on ylittänyt nuorisovakuutuksessa määritellyn iän.

Kilpailuttaminen kannattaa

Lähes kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat nuorisovakuutuspakettia jossakin muodossa. Vakuutuksien välillä on jonkin verran eroja niin sisällön kuin hinnankin suhteen, joten kilpailuttaminen kannattaa kyllä, kuten jo aikaisemminkin todettiin. Jos kilpailuttaminen kuitenkin vaikuttaa liian työläältä tehtävältä, kannattaa tässä asiassa hyödyntää jotakin Internetissä toimivaa vakuutusten vertailupalvelua. Näiden palveluiden käyttäminen on maksutonta eikä niiden kautta tehty vertailu kuitenkaan vielä sido vakuutuksen ostamiseen.

Vertailua tehtäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että vertailun antamat hintatiedot ovat yleensä vain suuntaa antavia, ja siinä vaiheessa, kun omasta mielestä sopivin vakuutusvaihtoehto on löytynyt, kannattaa olla yhteydessä myös suoraan vakuutusyhtiöön. Tämä siksi, että vakuutuksen ehdot ja hinta tulevat varimistetuiksi ennen vakuutuksen ostamista.

Vakuutuksia voi kilpailuttaa täällä

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.