Pikalaina ilman kuluja

Varmaan monelle kynnys ottaa pikalainaa madaltuu, kun lainasummaan ei laitetakaan mitään muita kuluja. Ei siis olisi olemassakaan mitään tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja koroista nyt puhumattakaan. Tällainen tilanne on kuitenkin olemassa jo nyt, eli lainaa on mahdollista saada lähes ilmaiseksi, vaikka monet eivät sitä vielä tiedäkään. Kuinka tämä kaikki siis toimii käytännössä?

Miten koroton pikalaina otetaan?

Pikalaina voidaan ottaa kuluttomasti lähes kaikista pikalainayrityksistä. Tämä perustuu siihen, että pikalainatkin ovat kuluttajasuojalain alaisia, eli ne voidaan asiakkaan pyynnöstä perua 14 vuorokauden kuluessa lainan ottamisesta. Kuluttajansuojalaki on myös voimassa, vaikka moisesta peruuttamisasiasta ei lainasopimuksessa sanottaisikaan mitään.

Lainaa ottaessa kannattaa kuitenkin tarkistaa lainan peruuttamista koskeva kohta. Sitten kannattaakin valita sellainen yritys,  joka ei peri korkoa siltä ajalta, kun raha on jo ollut asiakkaan käytettävissä, mutta laina on tullut myöhemmin peruttavaksi. Lainayritys nimittäin saa laittaa sopimukseen pykälän, jonka nojalla se voi periä vuosikorkoa lainasummasta, vaikka laina myöhemmin peruttaisiinkin. Jos tällaista merkintää taasen ei ole, ei korkoakaan voida peria. Näin ollen otettu ja myöhemmin peruttu laina on koroton.

Otetun lainan peruuttaminen on siis lain mukaan täysin hyväksyttävää ja asiakas voi sen tehdä ihan hyvillä mielin. Siltä varalta, että lainayritys, josta laina on otettu, ei kuitenkaan tunnekaan kuluttajasuojalakia, kannattaa se kaivaa itselleen valmiiksi peruutustilannetta varten esille ja viitata sitten sujuvasti sen 7 luvun 20§:ään.

Miten lainan muilta kuluilta vältytään?

Jos lainansa osalta haluaa välttyä muiltakin kuluilta kuin vain koroilta, kannattaa valita lainayritys, joka tarjoaa ensimmäistä lainaa kuluitta eli siis ilmaiseksi. Tällaisen ilmaisen lainan peruminen 14 vuorokauden kuluessa tekee lainasta asiakkaalle ilmaisen.

Asialla on kuitenkin puolensa ja puolensa. Sopii miettiä, onko tällainen kikkailu perulteltua yrityksiä kohtaan, vaikka toisaalta peruutusoikeuden laajempi käyttäminen voisi johtaa pikalaina-alalla vallitsevan varsin korkean korkotason huomattavaankiin laskuun.

Uusille asiakkaille koroton ja kuluton ensilaina

Jotkin pikalainayritykset myöntävät myös ”tutustumistarjouksena” ensilainoja uusille asiakkaille kokonaan ilman kuluja ja korkoja. Tälläisia lainapalveluita ovat mm. Vivus (enintään 400 euron ensilaina ilman kuluja ja korkoja 3-30 päivän takaisinmaksuajalla) ja Ferratum (enintään 300 euron ensilaina ilman kuluja ja korkoja.) Tämä mahdollistaa lainan saamisen kokonaan ilmaiseksi ilman, että tarvitsee huolehtia lainan peruuttamisesta.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.