Top 10 keinoa tehdä lomamatka halvemmalla

1. Suunnittele ja vertaa etukäteen

Internet on täynnä erilaisia matkasivustoja. Vieraile niillä ja vertaa hintoja. Myös matkatoimistot antavat mielellään vinkkejä siihen, kuinka halvimmat lomamatkat todella löytyvät. Ole siis suunnitelmallinen ja jaksa käyttää aikaa vertailuun.

2. Ole joustava matkan ajankohdan suhteen

Mieti voisitko matkustaa lomalle muulloin kuin kiivaimpaan sesonkiaikaan? Suurimmassa osassa matkakohteita hinnat ovat nimittäin huomattavasti korkeammat sesongin aikaan, ja sen ulkopuolella matkustava säästää paljon euroja. Hyvin suosittuunkin matkakohteeseen pääsee nimittäin melko halvalla, kun ei mene sinne sesongin aikaan.

3. Ole joustava matkakohteen suhteen

Onko matkakohteen pakko olla se suosittu kohde, jonne kaikki muutkin matkustavat, vai voisitko kuvitella kokeilevasi jotakin hieman vähemmän suosittua paikkaa? On nimittäin varmaa, että vilkkaiden turistikohteiden hinnat ovat korkeammat kuin hiljaisten kohteiden. Monesti myös hieman pienemmän kaupungin palvelut ovat suurta lajikumpaniaan edullisemmat – samassakin maassa.

4. Suunnittele, kuinka matkustat

Onko matkakohteeseesi ihan pakko lentää tai ajaa omalla autolla? Voisiko julkisista kulkuneuvoista, kuten junasta tai linja-autosta olla apua matkakustannusten pienentämisessä? Joskus muut tavat voivat olla nopeampi tai mukavampikin tapa matkustaa, ja elleivät ole, niin eikö joskus kannatakin kokeilla jotain tavallisuudesta poikkeavaa? Kannattaa myös seurata julkisten kulkuneuvojen mainoksia sesonkiajan ulkopuolisista tarjouksista. Monesti nimittäin esimerkiksi junalipuissa voi säästää jopa 50 – 80 %, kun hyödyntää tarjoukset ja varaa matkaliput ajoissa.

5. Jos lennät, lennä keskellä viikkoa

Jos matkaat lomakohteeseesi lentäen, niin pyri siihen, että lentosi on keskellä viikkoa. Melkein kaikkien lentoyhtiöiden lentoliput ovat nimittäin halvempia tiistaista torstaihin, halvimpien lentopäivien ollessa tiistai ja keskiviikko.

6. Ota mukaan vain välttämättömin

Pakkaa laukkuusi mukaan vain se, mitä todella tarvitset. Lisähintaa joudut maksamaan kaikista niistä tavaroista, jotka menevät koneen ruumaan. Voisitko ehkä tällä kertaa tulla toimeen pelkillä käsimatkatavaroilla? Varmista kuitenkin, että mukanasi ovat kaikki välttämättömät tavarat – ainakin sellaiset, joiden ostamiseen lomakohteessa kuluu liikaa rahaa. Esimerkki tällaisesta voisi olla vaikkapa kännykänlaturi.

7. Ole joustava majoituskohteen suhteen

Majoituspaikat, jotka ovat lähimpänä kaupunkien keskustoja ja tärkeimpiä nähtävyyksiä, ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin ne, jotka sijaitsevat hieman etäämmällä. Jo muutaman kilometrin päässä keskustoista on ihan eri hinnat käytössä kuin aivan keskustoissa. Olisiko mahdollista myös vaihtaa hotellimajoitus hostellimajoitukseen tai leirintäalueeseen? Hostelleissa, esimerkiksi, tarvitsee maksaa vain tarvitsemistaan palveluista ja säästöä syntyy myös siitä, että niissä voi valmistaa ruokaa omista ruoka-aineista. Et siis joudu ateriaoimaan kalliisiin ravintoloihin, mistä syntyykin todella paljon säästöä.

8. Muista ilmaiset nähtävyydet

Melkein kaikissa matkakohteissa on sellaisia nähtävyyksiä, joiden katsomisesta tai kokemisesta ei tarvitse maksaa erillismaksua. Säästät siis aika paljon, kun et osallistu valmiille päiväretkille tai maksa itseäsi kalliisiin museoihin tai gellerioihin, kun ilmaisiakin kuitenkin on tarjolla. Sinun tarvitsee kuitenkin tutustua etukäteen matkokohteeseesi ja varsinkin sen ilmaisiin nähtävyyksiin. Myös paikalliset ihmiset auttavat mielellään tässä asiassa.

9. Ole tehokas ja muista paikalliset

Mieti etukäteen, missä haluat vierailla ja mitä haluat nähdä. Taksilla tai julksilla kulkuneuvoilla harhaileminen ilman kummempaa päämäärää kuluttaa turhaan matkakassaasi. Kysy rohkeasti paikallisilta neuvoa kauppojen, liikkeiden ja nähtävyyksien sijainnin suhteen.

10. Vaihda taksi julkisiin kulkuneuvoihin

Silloin, kun et tavoita haluaamaasi jalkaisin, hyppää julkisiin kulkuneuvoihin. Niin paikallisetkin tekevät. Vaikka taksi tuntuu monesti helpommalta vaihtoehdolta, on se lähes poikkeuksetta aina myös kalliimpi. Julkisen liikenteen aikataulut on helppo selvittää netin kautta tai kysymällä turisti-infosta.

Ja lopuksi: Hyvää ja edullista matkaa!

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.