TOP 10 tapaa säästää arjen kuluissa

Tässä on esiteltynä TOP 10 tapaa pienentää arkielämänsä kuluja.

1. Ruokakulut kuriin

Kannattaa ostaa ruokaa vain sen verran, mitä tulee syödyksi. Kaikki roskiin heitetty ruoka on pelkkää rahan tuhlausta. Ruokaa kannattaa valmistaa itse mahdollisimman paljon ja säästää sitä sitten pakastimeen tulevia aterioita varten. Kauppojen alennukset kannattaa myös hyödyntää ja itsekuri nousee arvoonsa. Ne heräteostokset kun yleensä ovat niitä ostoskorin hinnan nostattajia.

2. Kännykkälaskut kuriin

Kännykkään puhuminen maksaa paljon, jos puheminuutteja kertyy päivän mittaan runsaasti. Puhelinkulut myös kasvavat salakavalasti, koska lasku tulee vain tietyn summan ylitettyään tai esimerkiksi kerran kuussa, joten laskun kontrolloiminen voi tuntua hankalalta.

Kännykkälaskut saa kuitenkin kuriin tekemällä sen päätöksen, etteä ei puhu turhia puheluita lainkaan. Jo pelkkä kännykän käytön vähentäminen säästää todella paljon euroja, mutta lisäksi voi vertailla liittymiä ja miettiä, onko se oma liittymä kaikista halvin. Näiden toimien lisäksi liittymään voi avata saldorajan, jonka avulla tiettyä kuukausittaista rahamäärää ei yksinkertaisesti vain voi ylittää.

3. Internet -kulut kuriin

Kannattaa miettiä tarvitseeko välttämättä oman nettiyhteyden kotiin. Kirjastoissa ja monissa nuorisotiloissa netin käyttäminen on ilmaista ja vaivatonta. Siellä onnistuu esimerkiksi sähköpostin lukeminen vallan mainiosti. Pankkien automaateilla sen sijaan maksaa laskut helposti pankin nettiyhteyttä käyttämällä.

4. Energiakulut kuriin

Energia on kallista. Siksi sitä ei kannata haaskata. Huoneiston lämpötilan säätäminen alemmaksi säästää paljon. Samoin käyttämättömänä olevien kodinkoneiden sammuttaminen. Vettä voi säästää suihkuaikaa lyhentämällä ja välttämällä tiskaamista juoksevan veden alla.

5. Kodinkoneista aiheutuneet kulut kuriin

Kodinkoneita kannattaa ostaa käytettynä silloin kun se vaan on mahdollista. Kaikki kodinkoneet on hyvä myös sammuttaa yöksi ja käyttämöttömiksi ajoiksi. Uusia kodinkoneita puolestaan kannattaa ostaa vasta sitten, kun edelliset on kulutettu loppuun.

6. Matkakustannukset kuriin

Kannattaa kävellä ja pyöräillä matkat aina kun voi. Julkisten kulkuneuvojen käyttäminen on myös halvempaa kuin oman auton hankkiminen. Oman auton käyttäjien kannattaa tarkkailla bensatarjouksia ja opetella taloudellisen ajamisen taidot. Omalla autolla ajettaessa ajoreitin suunnitteleminen niin, että samalla voi hoitaa useita eri asioita, säästää selvää rahaa. Lohkolämmittiminen käyttäminen silloin, kun lämpitila on +5 astetta tai vähemmän, säästää rahaa myös.

7. Vaatekulut kuriin

Kirpputorit ovat pullollaan hyviä vaatteita, joita saa kauppojen hintoihin verrattuna todella pikkurahalla. Varsinkin lastenvaatteiden valikoimat ovat kirpputoreilla valtavat. Myös kauppojen alennusmyynnit kannattaa hyödyntää, silloin kun niitä on. Alennusmyynneistä tekee todellisia löytöjä, joskin niiden eteen täytyy kestää hieman ruuhkaa, jota alennusmyynneillä on tapana synnyttää.

8. Huonekalumenot kuriin

Kuten vaatteita, niin myös huonekaluja löytyy paljon kirpputoreilta kohtuuhintaan. Jos sopivaa huonekalua ei kuitenkaan löydy kirpputorilta, voi niitä kysellä myös huonekaluliikkeistä. Nämä kun myyvät usein niin sanotut esittelyhuonekalut halvemmalla. Jos silloinkaan ei tärppää, kannattaa laittaa ilmoitus kaupan ilmoitustaululle, jossa ilmoittaminen on useimmiten maksutonta.

9. Sanomalehtikulut kuriin

Päivän lehdet saa lukea ilmaiseksi kirjastossa. Lisäksi monet työpaikat tilaavat lehtiä työntekijöiden taukotiloihin. Siksi lehteä ei tarvitekaan välttämättä tilata kotiin.

Mikäli haluat tilata halpoja aikakauslehtiä, muistathan tarkistaa halvat lehtitarjoukset ennen tilausta!

10. Pikkukulut kuriin

Monet pikkukulut nostattavat salakavalasti kuukausittaisen menoerän suuruutta. Tässä muutama asia, joilla pikkukulut saa kuriin.

  • Kestokassien hankkiminen on edullisempaa kuin ostaa muovipussi joka kauppareissulla.
  • Kauppaan kannattaa mennä vain ostoslistan kanssa ja vain sopiva määrä rahaa mukanaan. Ylimääräinen raha houkuttelee heräteostoksiin.
  • Keskittyminen yhden tai kahden kaupan asiakkaaksi säästää rahaa.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.