Top 5 paikkaa saada autorahoitus – kilpailuttamalla edullisinta lainaa autoon

Uudemman auton hankkiminen on monen unelma, mutta pankkilainan saaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Onneksi auton hankkimisen ei silti tarvitse olla mahdotonta, koska autorahoituksen saaminen netistäkin on helppoa ja autoliikkeissäkin rahoitusyritysten tarjonta on laajaa. Monessa tapauksessa ostettava auto toimii myös lainan vakuutena. Tässä on viisi oivallista paikkaa saada autorahoitus hankittavalle autolle.

Uusi auto irtoaa parhaiten autolainalla Tässä autorahoituksen top 5 -listassa on tarkoitus esitellä erilaisia autorahoituksia ja autolainoja. Osassa autorahoitusvaihtoehdoissa auto ostetaan osamaksulla rahoitusyrityksen ollessa auton omistajana siihen saakka, kunnes kaikki erät on maksettu. Tällöin auto toimii osamaksusopimuksen vakuutena, eikä lisävakuuksia tarvita. Samalla korkoa saadaan hieman pienemmäksi, ja maksuvaikeustilanteessa vain auto on luoton panttina. Autoliikkeestä tarjotaan usein tämän tapaista rahoitusvaihtoehtoa jonkin yhteistyökumppanin kautta, joka tarjoaa varsinaisen rahoituksen. Osamaksukaupassa vaaditaan yleensä jonkin verran omaa käsirahaa, yleensä 10%-30% auton hinnasta. Usein myös osamaksua tarjoavilla rahoitusyhtiöillä on erityisiä ehtoja auton iästä riippuen. Vanhempiin autoihin saatetaan tarvita enemmän vakuuksia tai käsirahaa. Toisaalta autokaupassa osan käsirahasta voi korvata vaihtoautolla, jos sellainen sattuu löytymään.

Autolaina on joustavampi, mutta yleensä kalliimpi vaihtoehto. Siinä kuluttaja ottaa vakuudettoman lainan haluamastaan paikasta ja ostaa niillä rahoilla auton. Autolaina toimii yleensä kulutusluoton tavoin, mutta autorahoitus hankitaan pelkästään autoa varten. Tämä on hyvä vaihtoehto monille, koska silloin auton voi hankkia ilman käsirahaa ja vakuuksia. Sen lisäksi luotonottaja voi itse päättää, paljonko hän rahoitusta tarvitsee ja minkälainen maksuaika sopii hänelle parhaiten. Rahoituksen määrää kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan etukäteen, koska ylimitoitettu laina saattaa aiheuttaa ongelmia takaisinmaksun yhteydessä. Kun autokauppa on tehty, lainarahalla ostetun auton omistus siirtyy suoraan ostajalle. Näin autoa ei tarvitse pantata mihinkään, eikä käyttää vakuutena. Useimmat luotonantajat suosivat hakijoita, joilla on rinnakkaishakija. Jos ostettava auto on tulossa useamman henkilön käyttöön, kannattaakin harkita rahoituksen hakemista yhdessä.

Leasing -sopimuksista ei tässä kohtaa ole vertailua.

1. Omalaina

Omalainan autolainaOmalainalla on useitakin vaihtoehtoja auton hankinnan rahoittamiseen, sillä se kilpailuttaa puolestasi eri rahoitusyhtiöiden tarjolla olevat lainat. Saat yhdellä hakemuksella monta eri rahoitustarjousta, josta voit valita tarpeisiisi sopivimman. Luottoa voidaan hakea Omalainan sivuilla olevaa hakemusta käyttäen. Pelkkä hakemuksen täyttö ei sido sinua mihinkään. Mikäli autolaina osoittautuukin tarpeettomaksi tilanteessa, jossa kauppoihin ei päästä, tästä on suuresti hyötyä. Sopivan auton löytyessä on luottopäätöksen saaminen hyvin nopeaa, sillä sen voi saada jopa samana päivänä. Päätöksen voi hankkia myös ennakkoon, jolloin voimassa oleva luottopäätös antaa vapautta sopivan auton etsimiseen. Lainamäärän ja -ajan voit määrittää itse omien tarpeidesi mukaan 50 000 euroon ja 15 vuoteen asti. Omalainan sivuilla on laskuri, jolla suuntaa-antavan kuukausierän voi laskea eri lainamäärillä ja -ajoilla. Tämä tietenkin antaa vain osviittaa siitä, millaista lainaa saatetaan tarjota.

Rahoitukseen liittyvät kulut vaihtelevat rahoitusyhtiöiden välillä, koska Omalaina ei itse määrittele lainaehtoja. Korkoon vaikuttavat eniten ikä, luottohistoria sekä säännölliset tulot. Myös lainan määrä vaikuttaa siihen, kuka luottoa voi saada ja millä ehdoilla.

Lisätietoa osoitteesta www.omalaina.fi.

2. Lainaamo

Lainaamon autorahoitusLainaamo myöntää suoraan lainaa niin uusiin kuin käytettyihinkin autoihin. Tällöin luotolla hankittava ajoneuvo ei toimi luoton vakuutena, sillä kyseessä on täysin vakuudeton laina. Koska tämä rahoitus ei ole kytköksissä autoon, joudut määrittelemään lainan määrän itse. Rahoituksen määrässä kannattaa ottaa huomioon mahdollinen vaihtoauto. Käsirahaa kannattaisi olla 20-30 % hinnasta pienentämään talousongelmien riskiä, mutta välttämätöntä se ei ole. Lainaa voidaan myöntää 20 000 euroon asti maksimissaan 10 vuoden laina-ajalla. Rahoituksen kulut määräytyvät luottosumman ja -ajan mukaan.

Lainan määrää ja laina-aikaa harkitessa kannattaa pitää mielessä muutamia asioita. Pitkä laina-aika on aina kalliimpi kokonaiskustannuksiltaan, mutta lyhyemmällä laina-ajalla erät ovat suurempia. Tärkeää on löytää kuukausierän määrä, joka ei aiheuta henkilökohtaiselle taloudellesi kestämätöntä taakkaa. Lainaa voit hakea näppärästi Lainaamon nettisivuilla. Sivulta löytyy myös laskuri, jonka avulla pystyt ennakoimaan lainan tulevat kustannukset. Luoton saannin edellytyksenä on, että hakija on vähintään 20-vuotias ja hakijan luottotietojen on oltava kunnossa. Lainaa myönnetään vain työssäkäyville, joten hakemukseen on lähetettävä liitteenä todiste säännöllisistä tuloista.

Lisätietoa osoitteesta www.lainaamo.fi.

3. Zmarta

Zmarta on erikoistunut kilpailuttamaan rahoittajia muun muassa käytettyjen autojen hankintaan, jolloin rahoituskelpoisia ajoneuvoja ovat kaikki autot, myös 10 vuotta vanhat ja sitä vanhemmat autot. Zmartalla autoa hankittaessa saat ennakkopäätöksen heti saman tien. Pankista riippuen rahat tulevat tilille muutaman päivän sisällä liitteiden lähettämisestä. Luottoa voidaan hakea suoraan Zmartan nettisivujen kautta, jossa myös liitteet voi lähettää saman tien. Zmarta vertailee puolestasi eri lainantarjoajien ratkaisuja, mikä auttaa sinua löytämään itsellesi parhaan lainatarjouksen. Luottoa voi saada 500 eurosta 50 000 euroon.

Zmartan kautta luottopäätöksen saaminen on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Lainatarjous on mahdollista saada myös mihin kellon aikaan tahansa, koska palvelu on avoinna 24/7. Rahoitukseen liittyvät kulut riippuvat rahoituksen tarjoajasta, kokonaissumman suuruudesta ja sovitusta luottoajasta. Zmartan kautta haettavat autolainat ovat aina vakuudettomia. Lainaa voidaan myöntää vähintään 20-vuotiaalle henkilölle, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Lisätietoa saa osoitteesta www.zmarta.fi

4. Santander

Santanderin autorahoitusta ei voi hakea netin kautta, mutta sen saaminen on joustavaa ja helppoa hyvin monessa autoliikkeessä. Myyjä nimittäin hoitaa luoton hakemisen ja kaikki siihen liittyvät asiat. Santanderin autorahoituksessa on kyse osamaksurahoituksesta, ja hankittava ajoneuvo toimii lainan vakuutena. Ajoneuvo siirtyy omistukseesi vasta, kun laina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin. Käsirahaa vaaditaan 10-30 %, ja myös liikenne- ja kaskovakuutukset täytyy laittaa voimaan heti, kun auto on hankittu. Käsirahaksi hyväksytään myös vaihtoauto. Autorahoituksen kulut riippuvat luottosummasta ja -ajasta. Santanderin All In One -palvelussa voi autosta riippuen hakea rahoitusta myös auton huoltoon kiinteällä kuukausimaksulla.

Lisätietoa osoitteesta www.santander.fi.

5. Delta Rahoitus

Delta rahoituksella voi hankkia niin käytetyn kuin uudenkin auton. Ostettava auto toimii luoton vakuutena ja luottopäätöksen saa välittömästi. Ostajan ei yleensä tarvitse sijoittaa käsirahaa ostettavaan autoon, koska vanha auto huomioidaan vaihdossa sellaiseksi. Jos vaihtoautoa ei kuitenkaan ole, täytyy käsirahaa olla noin 20 % ostettavan auton hinnasta. Delta Rahoituksen kautta auton vaihtaminen onnistuu myös silloin, kun vanhan auton rahoituksen takaisinmaksu on vielä kesken. Delta Rahoitus hoitaa sopimuksen mukaan myös sen vanhan luoton, ja tämä huomioidaan Deltan kanssa tehtävässä luottosopimuksessa.

Delta Rahoituksen nettisivuilla on mahdollista tehdä laskelmia tarvittavan luoton suuruudesta ja auton arvosta, mutta itse rahoitusta täytyy hakea suoraan Delta autoliikkeistä, koska netin kautta sitä ei pysty tekemään.

Lisätietoa osoitteesta www.delta.fi.

Jos aikomuksena on hankkia auto rahoituksella, eikä artikkelissa esitellyt yritykset miellytä, kannattaa vertailla autorahoitus etusivun rahoituslaskurilla.

+ 1 ekstra: Svea Rahoitus

Svea Ekonomi on erikoistunut rahoittamaan nimenomaan käytettyjen autojen hankintaa, jolloin rahoituskelpoisia ajoneuvoja ovat kaikki autot, myös 10 vuotta vanhat ja sitä vanhemmat. Svea Rahoituksella autoa hankittaessa myyjä saa rahat heti itselleen ja autoa ostava jää luottosuhteeseen Svea Rahoituksen kanssa. Osamaksuluottoon ei tarvitse vakuuksia, kun auto toimii luoton vakuutena ja auton kauppahinnasta on omaa rahoitusta 20%-30%. Luottoa voidaan hakea auton oston yhteydessä suoraan autoliikkeestä.

Svea Rahoitukselta luottopäätöksen saaminen on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Se on mahdollista saada myös mihin kellon aikaan tahansa, koska myyjäosapuolen verkkopalvelu Auto-Online on avoinna 24/7. Rahoitukseen liittyvät kulut riippuvat rahoituksen kokonaissumman suuruudesta ja sovitusta luottoajasta.

Lisätietoa saa osoitteesta www.svea.fi.

Tags:

1 Comment
  1. Reply
    Anna Mäntynen 29.11.2017 at 12.08

    Minna, kiitos aivan loistavasta artikkelista! Huomasin, kuitenkin, että listauksestanne puuttuu meidän uusi suomalainen autolainan kilpailuttamiseen avattu palvelu. Toivottavasti voit lisätä sen tähän mahtavaan artikkeliin. 🙂

    Jätä kommentti

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.