TOP 5 vinkit onnistuneeseen alennusmyyntishoppailuun

1. Tarkkaile erityisesti sesonkipoistoja

Joulun jälkeen alennusmyynnissä on erityisesti syysvaatteita ja talvivaatteita ja kenkiä sekä muita talveen liittyviä tuotteita, kuten esimerkiksi talviurheiluvarusteita, tulee alennettuun myyntiin sitten helmi-maaliskuussa. Kesällä puolestaan hyllyjä kevennetään kesävaatteilla, kun syksylle tehdään tilaa, ja talven taas kolkutellessa ovelle päätyvät alennusrekkeihin syksykamppeet.

Kannattaa siis pitää mielessä, mitä sesonkitavaroita on myynnissä juuri silloin, kun itse piipahtaa alennusmyynneissä, ja keskittyy sitten etsimään niitä tuotteita. Näin löytää helpoiten ne edullisimmat tarjoukset. Ennakointi on valttia, sillä valmiiksi esimerkiksi seuraavalle talvelle talvivaatteet hankkiva saattaa säästää isonkin summan rahaa. Kannattaa myös kysellä ja katsella edellisen vuoden malleja, joita myydään usein huomattavastikin halvemmalla. Näin on varsinkin talviurheiluvälineiden kohdalla, sillä esimerkiksi suksipaketin tai lumilaudan voi saada 70 %:n alennuksella, kun tyytyy viime vuoden malliin.

Oikein hyvä vinkki on myös hankkia etukäteen seuraavan vuoden joululahjat ja kaikki syntymäpäivälahjat alennusmyyntejä hyödyntäen. Näin paketteihin saa käärittyä merkkituotteitakin ilman, että ostoksille kertyy liikaa hintaa.

2. Ajoitus on kaiken A ja O

Ajoitus on tärkeää alennusmyynneissä, sillä usein paikalla on lukuisia huikeita alennuslöytöjä himoavia, mikä tarkoittaa sitä, että kilpailu alennetuista tuotteista on kovaa, vaikka tarjonta olisikin runsasta. Siksi alennusmyynteihin kannattaa mennä ajoissa ennen kuin se itselle haluttava tuote pääsee kokonaan loppumaan. Varsinkin tietyt merkkituotteet loppuvat nopeastikin. Ja aikaisempien alennusmyyntien kokemus on opettanut, että jos haluaa hyötyä nimenomaan elektroniikan alennuksista, kannattaa olla paikalla heti alennusmyyntien alettua. Alennettuun hintaan myytävät elektroniikkatuotteet ovat nimittäin todella suosittuja.

Toisaalta, jos ei ole mikään kiire hankkia jotain tiettyä tuotetta, voi odottaminenkin olla vain hyväksi. Alennusprosentit nimittäin yleensä kasvavat alennusmyynnin edetessä ja juuri ennen alennusmyynnin loppumista ovat alennukset yleensä jopa 70%:n tietämillä. Jos ajattelee vaikkapa uuden talvitakin hankintaa alennusporosentin ollessa 70, voi 200 euron arvoisen takin saada kuudellakympillä!

3. Merkkituotteisiin kannattaa satsata

Varsinkin juuri alennusmyynneissä kannattaa satsata kestäviin ja laadukkaisiin merkkituotteisiin. Näitä saa alennusmyyntien aikaan paljon halvemmalla ja monen kohdalla voi olla niinkin, ettei näihin samoihin merkkituotteisiin ole normaalitilanteessa varaa, joten alennusmyynnit kannattaa todella hyödyntää. Merkkituotteiden kohdalla kannattaa muistaa myös se tosiasia, että laadukas tuote on yleensä myös kestävämpi ja tulee pidemmän päälle halvemmaksi kuin samaan aikaan ostetut lukuisat halpistuotteet.

4. Omien unelmien etsintä

Alennusmyynneistä kannattaa yrittää bongata juuri niitä tuotteita, joita on muutenkin halunnut ostaa jo vaikkapa pidemmän ajan. Heräteostoksiin sen sijaan ei pitäisi alennusmyynneissäkään sortua, vaikka tuote olisi halpakin. Ilman todellista tarvetta ostettu tuote jää monesti vähälle käytölle tai kokonaan käyttämättä. Kannattaa muistaa myös, että alennusvaatteilla ei yleensä ole vaihto- ja palautusoikeutta, joten sikälikään ei kannata ostaa vaatetta, jota ei todella halua.

5. Verkkokauppojen alennusmyynnit kannattaa hyödyntää

Jos on itse laiska kiertelemään alennusmyynneissä tai ei muuten pidä ruuhkissa kuljeskelusta, kannattaa ehdotomasti hyödyntää myös Internetistä löytyvien verkkokauppojen alennusmyynit. Nämä alennusmyynnit ovat usein varsin pitkäkestoisia ja niistä tekee ihan yhtä hyviä löytöjä kuin perinteisistäkin kaupoista. Verkkokauppojen etu on lisäksi se, että ostoksilla käydäkseen ei tarvitse poistua kotoa lainkaan. Lisäksi tuotteiden saatavuuden näkee heti, mikä helpottaa ostoksien tekemistä huomattavasti.

Ostetut tuotteet toimitetaan ostajalle vaikka kotiovelle saakka, mikä tekee ostoksilla käynnistä taivaallisen helppoa.

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.