Vakuudettomat kulutusluotot

Mistä kulutusluoton saa?

Kuten sanottua, kulutusluoton voi saada sekä eri pankeista että rahoitusyrityksistä. Kulutusluoton hakeminen on tehty helpoksi, sillä useimmilla niitä myöntävillä tahoilla on netissä omat sivut, joilla on runsaasti tietoa itse kulutusluotosta että myös verkkolomake luoton hakemista varten.

Vakuudeton kulutusluotto on nimensä mukaan täysin vakuudeton, eli luottoa myöntävä taho ei vaadi luoton ottajaa hankkimaan luotolleen takaajaa tai asettamaan muuta omaisuuttaan luoton vakuudeksi. Vakuudettomuus helpottaa luoton ottamista, mutta se myös nostaa luoton koron korkeaksi, jopa 9 – 30 % suuruiseksi.

 • Risicum myöntää 1000 – 4000€ suuruisia kulutusluottoja yli 24 vuotiaille hakijoille. www.Risicum.fi
 • Nopsalainalta 500 – 4000€ lainaa yli 18 vuotiaille hakijoille. www.Nopsalaina.fi
 • Ostosraha tarjoaa 400 – 2500€ luottoja yli 21 vuotiaille. www.Ostosraha.fi

Kuka kulutusluoton saa?

Yleensä vakuudettoman kulutusluoton saamiselle on asetettu ehtoja. Koska luotolla ei ole mitään vakuuksia, täytyy luottoja myöntävän tahon jotenkin varmistua siitä, että luoton takaisinmaksu onnistuu. Tämän vuoksi luoton ottajan on oltava täysi-ikäinen tai vanhempikin ja hänellä on oltava säännölliset tulot. Myös luoton hakijan maksutaustat tarkistetaan, eli hänellä ei saa olla merkintää luottotiedoissa.
Vakuudetonta kulutusluottoa myöntävät tahot päättävät viime kädessä siitä, kuka luoton saa ja kuka ei. Luoton verkkohakemuksen käsittely on yleensä nopeaa ja luoton hakija saa pikisesti tiedon siitä, onko hänet hyväksytty luoton saajaksi vai ei. Myönnettyä kulutusluottoa ei voi nostaa enää iltayhdentoista jälkeen, vaikka se sitä ennen myönnettäisiinkin.

Lisätietoja

Lisätietoja löytää helposti Internetistä, esimerkiksi kattava kulutusluottojen vertailu osoitteesta: s-raha.fi kulutusluotto-vertailu.

2 Comments
 1. Reply
  Mikko 27.7.2011 at 13.56

  Kannattaa muistaa, että vaikka moni yritys ei vaadi takaajia / vakuuksia kulutusluotoille, saa usein halvemman lainan mikäli takaajan / vakuuden lainaan löytää!!

  • Reply
   Rahani.fi toimitus 27.7.2011 at 13.58

   Tosiaan muutama yritys tarjoaa vakuudettoman luoton lisäksi vakuudellista luottoa, jossa korko on huomattavasti pienempi.

  Jätä kommentti

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.