Voiko luottotiedoton saada lainaa?

Kaikkien asioiden hallitseminen voi olla välillä niin vaikeaa, että raha-asiat pääsevät todella huonolle tolalle. Liian pitkään jatkunut huono raha-asioiden hoitaminen johtaa puolestaan siihen, että luottotietoihin saattaa tulla merkintä maksamattomien laskujen tai lyhentämättömien lainojen vuoksi. Tällainen luottotiedoton henkilö ajautuu tilanteeseen, jossa lainan saaminen tulee todella vaikeaksi, ellei mahdottomaksi. Myös esimerkiksi osamaksuostosten tekeminen hankaloituu.

Luottotiedottoman on vaikea saada lainaa

Luottotietonsa menettänyt henkilö joutuu hankalaan tilanteeseen juuri edellä mainituista syistä johtuen. Kun luottotietonsa menettänyt henkilö saa sitten taloutensa hallintaansa, pitää hänen edelleen odottaa sitä, että merkintä luottotiedoista poistuu. Tämäkin voi olla hyvin hankalaa aikaa, sillä lainan saaminen on todellakin vaikeaa niin kauan kuin luottotiedoissa se merkintä näkyy.

Pankkien ja pikalainayritysten haluttomuus lainata rahaa luottotietonsa menettäneelle nojaa yksinkertaisesti siihen tosiseikkaan, että rahaa lainaavat tahot ottavat joka kerran riskin, kun ne lainaavat rahaa eteenpäin. Kun sitten lainanhakijaksi osuu henkilö, jonka maksuhistoriassa on jotain moitittavaa, ei tällaisen henkilön asiakkaaksi ottaminen ole niitä houkuttelevimpia vaihtoehtoja.

Tuttu pankki saattaa lainata rahaa

Luottotietonsa menettäneen lähes ainoaksi lainansaantimahdollisuudeksi jää lainan saaminen omalta tutulta pankilta, jonka asiakas henkilö muutenkin jo on. Tällöin Suomen asiakastieto Oy:stä voidaan pyytää asiakirja, joka todistaa, että rästimaksut on hoidettu, mutta merkintä luottotiedoissa näkyy edelleen. Tätä paperia ja tarkkoja lainaneuvotteluja vastaan laina saattaa sitten lopulta järjestyä.

Tämä tietenkin edellyttää sitä, että rästit todellakin on hoidettu pois. Lainaneuvotteluissa saattaa lisäksi olla eduksi, jos lainanhakija on tehnyt hyvän suunnitelman lainan hoitamisesta. Myös pitkä asiakkuus pankin kanssa auttaa asiassa.

Panttilainaamo voi olla hyvä vaihtoehto pankkilainalle

Jos lainaa haluavalla on jotain sellaista omaisuutta, jonka hän voi pantata panttilainaamossa, on se hyvä vaihtoehto, koska panttilainaamossa ei luottotietoja tarkisteta. Rahan saaminen panttilainaamosta edellyttää kuitenkin jotain suhteellisen arvokasta esinettä, kuten arvometallia, elektroniikkaa tai ajoneuvoa.

2 Comments
 1. Reply
  kari makela 5.10.2012 at 2.17

  eiko mistaan pienyrittaja saa pikalainaa ilman vakuuksia,luottotiedot on yrityksella puhtaat.toinen asia onko taysin mahdontonta joka menettanyt luttotietonsa tavalla tai toisella saa edes pienta pikavippia.

 2. Reply
  kirsi 21.2.2017 at 12.29

  Luin täältä et vois saada lainaa vaikkei olis luottotietoja aattelin mennä pankista ite kysymään saa nähdä mitä sanoo.

  Jätä kommentti

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.